Fjärrkyla – Sänk er kylkostnad

Startsida > Fjärrkyla

Fjärrkyla i Stockholm

Liksom fjärrvärme är fjärrkyla baserad på en sluten kretslopp. Här är det istället nedkylt vatten och inte uppvärmt vatten som flödar i rören. Fjärrkylan använder du sedan till luftkonditionering eller andra typer av kylanläggningar för att sänka temperaturen. Fjärrkyla kan användas för både luftkonditionering och kylning av t.ex. serverhallar och dylikt. Fjärrkyla sänker kostnader för kylning istället för en eldriven kylanläggning. Stockholm är dessutom staden med störst fjärrkylenät i världen.

Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär för att få offert. Vi finns även tillgängliga via Whatsapp, telefon och e-post. Om du vill ha referenser kan vi självklart lämna sådana. För oss är kundnöjdhet viktigt och vi har fokus på en öppen kommunikation genom alla steg av arbetet. Oavsett om du är privatperson, bostadsrättsförening eller fastighetsägare kan du anlita oss för hjälp med fjärrkyla i Stockholm. Tveka inte att kontakta oss för att planera ditt projekt redan idag.

Bli uppringd av en projektledare

Allt om Fjärrkyla

Vad är fjärrkyla

Fjärrkyla fungerar lite som ett kylskåp men med en gemensam central istället för flera små anläggningar. Skillnaden i temperatur i det kalla vattnet är det som används för att kyla ned ventilationsluften i kommersiella fastigheter, serverhallar eller industrilokaler. Fjärrkyla kan produceras på olika sätt och i Stockholms fjärrnät kan vattnet t.ex. kylas ned i Östersjön.

Vi hjälper dig med installation och underhåll av fjärrkyla

Här på PrimePipe har vi erfarenhet och kunskap om fjärrkyla i Stockholm och hjälper gärna till med både installation och underhåll av fjärrkylesystem. I Stockholm är fjärrkylenätverket väl utbyggt vilket gör sannolikheten stor att du kan ansluta dig till det. Vi monterar enkelt en fjärrkylecentral i din fastighet som sedan fördelar vattnet i din kylutrustning med hjälp av en undercentral. Anpassning görs alltid utifrån dina specifika behov.

Byte av kylcentral

Även om fjärrkyla är en relativt underhållsfri kylmetod kan kylcentralen ibland behöva underhållas eller bytas ut. Vi har erfarenhet av både underhåll och byte av kylcentraler. En stor fördel med att ha en kylcentral som styr luftkonditioneringen är att du inte behöver ha en maskin som låter på kontoret eller i din butik. Det bidrar alltså till en behagligare arbetsmiljö både temperatur- och ljudmässigt.

Fjärrkyla till verksamheter

Många typer av verksamheter kan använda sig av fjärrkyla för ett behagligt inomhusklimat till en fördelaktig kostnad. Industrier kan ibland ha krav på en viss temperatur. Butiker och köpcenter kan få en sval temperatur med hjälp av fjärrkyla. En stor fördel med den här typen av kylfunktion är att du kan välja mellan komfortkyla och processkyla, vilket ger dig möjlighet att skräddarsy fjärrkylan utifrån dina behov.

Därför ska du välja fjärrkyla

Fjärrkyla är inte bara ekonomiskt utan även klimatsmart och enkelt att använda. Dessutom är det driftsäkert, vilket innebär att du inte behöver oroa dig över att luftkonditioneringen ska sluta fungera en varm sommardag. Det är en beprövad lösning som fungerar som fjärrvärme, men med kyla istället. Avbrott i leveransen är nästintill obefintlig. Du kan få ett behagligt inomhusklimat antingen i bostaden eller din verksamhet till ett fördelaktigt pris.

Lösningar inom fjärrvärme

Stockholm har ett av världens största fjärrvärme & fjärrkylasystem. Här kan du läsa mer om Fjärrvärme i Stockholm.

Frågor & Svar

Hur kan man använda fjärrkyla?

Fjärrkyla kan användas till komfortkyla, alltså luftkonditionering, men även till kylrum, kylning av maskiner & dylikt.

Är det vanligt med fjärrkyla i Stockholm?

Stockholm har det största nätverket för fjärrkyla i hela världen med ett över 250 km långt rörsystem som leder kyla.

Du kan koppla upp dig mot Stockholms fjärrkylasystem på de flesta ställen i centrala Stockholm samt Nacka, Skärholmen, Tensta, Vilunda, Älvsjö och Kista/Akalla.

Var kommer kylan ifrån?

Kylan producerar från spill- eller fjärrvärme alternativt hämtas från t.ex. vattnet i Östersjön.

Hur fungerar fjärrkyla?

Precis som fjärrvärme handlar det om att vatten distribueras i ett nät av ledningar till kundernas fastigheter. För fjärrkyla är det kallt vatten som pumpas runt.

Kan man spara pengar med fjärrkyla?

Ja, du kan sänka energikostnaderna med fjärrkyla. Dessutom behöver systemet sällan underhåll. 

Våra referenser

Kontakta oss för offert

6 + 12 =

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Chatta på WhatsApp