Fjärrvärme – Sänk er energikostnad

Startsida > Fjärrvärme

Fjärrvärme i Stockholm

Det finns många fördelar med fjärrvärme, såsom att det är ekonomiskt och klimatsmart. Du sparar pengar med lägre uppvärmningskostnader genom att välja fjärrvärme. Med vår hjälp kan du enkelt installera fjärrvärme i din fastighet. Nedan går vi igenom mer om hur det fungerar och vilka fördelar det har att värma upp med fjärrvärme gentemot andra metoder.

Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär för att få offert. Vi finns även tillgängliga via Whatsapp, telefon och e-post. Om du vill ha referenser kan vi självklart lämna sådana. För oss är kundnöjdhet viktigt och vi har fokus på en öppen kommunikation genom alla steg av arbetet. Oavsett om du är privatperson, bostadsrättsförening eller fastighetsägare kan du anlita oss för hjälp med fjärrvärme i Stockholm. Tveka inte att kontakta oss för att planera ditt projekt redan idag.

Bli uppringd av en projektledare

Allt om Fjärrvärme

Så fungerar fjärrvärme

Fjärrvärme bygger på ett slutet kretslopp där vatten värms upp i ett värmeverk. Vattnet pumpas sedan igenom nedgrävda rör och värmer upp fastigheternas värmesystem via en fjärrvärmecentral. När vattnet värmt färdigt fastigheten går det tillbaka till värmeverket där det återigen värms upp och pumpas ut. Nästan hälften av all Sveriges uppvärmning kommer från just fjärrvärme.

Vi hjälper till med installation och underhåll

På Primepipe har vi den utbildning och erfarenhet som krävs för att installera såväl som underhålla fjärrvärmelösningar. Vi hjälper både företag och privatpersoner. Om du redan har ett vattenburet system är det enkelt att installera fjärrvärme. Har du istället direktverkande el behöver du byta ut dina element, installera en fjärrvärmecentral och sedan ansluta dig till ett fjärrvärmenätverk. Vi kan hjälpa dig med alla steg i processen.

Byte av värmecentraler

Som kund med fjärrvärme har du en fjärrvärmecentral i din ägo. Centralen håller i ungefär 20 år innan den bör bytas ut. Moderna anläggningar är mycket mindre och ger en jämnare och mer effektiv förbrukning. Att uppgradera värmecentralen kan därmed ge en lägre uppvärmningskostnad och är därför en investering som snabbt lönar sig. Vi erbjuder byte av fjärrvärmecentraler där demontering och bortforsling av den gamla givetvis ingår.

Fjärrvärme till olika typer av fastigheter

Oavsett om du vill installera fjärrvärme i en villa, kommersiell fastighet, flerbostadshus eller en bostadsrättsförening kan vi erbjuda våra tjänster. Huset behöver ligga nära en fjärrvärmeledning för anslutningen och bolaget som äger nätet måste godkänna en anslutning. Oavsett om du behöver ledningar som grävs ner eller nya vattenburna element kan du kontakta oss så hjälper vi dig.

Därför ska du välja fjärrvärme

En stor fördel med fjärrvärme är att det sällan krånglar och är relativt underhållsfritt. Det är också en prisvärd typ av uppvärmning eftersom olika bränslen kan användas av värmeverken. Av den anledningen är det också enkelt att göra fjärrvärmen klimatvänlig, vilket många förbrukare efterfrågar. Den tekniska utrustningen som blir använd för uppvärmningen har en lång hållbarhet, där reparationer dessutom är nästintill obefintliga.

Lösningar inom fjärrkyla

Stockholm har ett av världens största fjärrvärme & fjärrkylasystem. Här kan du läsa mer om Fjärrkyla i Stockholm.

Frågor & Svar

Hur fungerar fjärrvärme?

När man har fjärrvärme innebär det att man värmer upp sin fastighet med hjälp av en fjärrvärmecentral som får sin värme från ett centralt fjärrvärmenät. Stockholm har världens största fjärrvärmenät vilket innebär att det är ett hållbart och ekonomiskt sätt att värma sina fastigheter på.

Vem kan koppla upp sig mot fjärrvärmenätet?

Både privatpersoner och företag kan koppla upp sig mot Stockholms fjärrvärmenät. För att ta reda på vilka möjligheter du har är du alltid välkommen att kontakta oss för ett kostnadsfritt prisförslag.

Hur ofta ska man byta fjärrvärmecentral?

Vanligtvis håller en fjärrvärmecentral i 20 år och du märker när den börjar fungera sämre och då är det bra att byta ut den innan den går sönder.

Är det lönsamt med fjärrvärme?

Med tanke på hur länge installationen håller och vad den kostar är det mycket fördelaktigt ekonomiskt. Dessutom slipper du oförutsägbara kostnader för underhåll och reparationer.

Våra referenser

Kontakta oss för offert

13 + 6 =

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Chatta på WhatsApp