Stambyte – Byte av rörstammar

Startsida > Stambyte

Vi byter & renoverar rörstammar i BRF & kommersiella fastigheter

Att utföra ett stambyte i en fastighet är ett stort projekt som kräver mycket kunskap. Vi på Primepipe har kunskapen och erfarenheten som vi behöver för arbetet. Oavsett om du har en bostadsrättsförening, ett flerbostadshus eller om det gäller en kommersiell fastighet kan vi stå till din tjänst. Under stamrenovering byter vi vanligtvis ut alla gamla rör och ledningar till fastigheten för att undvika att de spricker och orsakar vattenskador eller andra dyra skador.

Du kan kontakta oss via vårt kontaktformulär för att få offert. Vi finns även tillgängliga via Whatsapp, telefon och e-post. Om du vill ha referenser kan vi självklart lämna sådana. För oss är kundnöjdhet viktigt och vi har fokus på en öppen kommunikation genom alla steg av arbetet. Oavsett om du är privatperson, bostadsrättsförening eller fastighetsägare kan du anlita oss för hjälp med ditt Stambyte i Stockholm. Tveka inte att kontakta oss för att planera ditt projekt redan idag.

Bli uppringd av en projektledare

Allt om Stambyte

Vad är ett stambyte och vad ingår?

Ett stambyte kan se annorlunda ut beroende på fastighet men i stora drag handlar det om att vi byter rör och ledningar för dricksvatten och avloppsvatten innan de hinner gå sönder. Ibland blir även ventilation, el och datakablar samtidigt. Stambyte är ett stort arbete men fördelen är att det inte är behov av det så ofta. Vad som ingår kommer vi överens om utifrån dina behov. Många bostadsbolag passar på att renovera badrummen samtidigt.

Hur går ett stambyte till?

Ett stambyte innebär att nödvändiga funktioner i en fastighet blir underhållna. Stammen vi pratar om i stambytet är de rör, ledningar, kassetter och kablar som förser en fastighet med grundläggande funktioner likt avlopp, tappvatten, värme, ventilation, elektricitet och data. Därför är det även vanligt att köket och badrummet renoveras eller elen ses över med eventuellt nya uttag. Stammar blir hårt belastade, speciellt i stora fastigheter där en större mängd vatten passerar genom stammarna dagligen.

Hur ofta bör man genomföra stambyte?

Hur ofta ett stambyte bör genomföras beror på fastigheten i fråga, eftersom stammarna inte blir använda på samma sätt. Eftersom stammarna oftast används mycket är dock livslängden begränsad. Slitaget blir stort på lång sikt, oavsett vilka material de består av. En rekommendation är att utföra stambyte var trettionde till femtionde år. Att vänta för länge innebär en stor risk för skador som kommer att kosta stora summor pengar att reparera, såsom vattenskador och bränder.

Hur lång tid tar ett stambyte?

Ett stambyte är ett omfattande arbete som tar ganska lång tid. Hur lång tid beror på storleken på fastigheten men räkna med mellan sex och åtta veckor per lägenhet. De flesta kan bo kvar under tiden för stambytet. Då får de boende någon lösning med torrtoalett så att de kan utföra toalettbesök i hemmet ändå. Duschmöjligheter brukar de boende bli erbjudna genom en portabel lösning på gården utanför fastigheten, vilket de boende delar på.

Stambyte i flerbostadshus & BRF

Vi har över 40 års erfarenhet inom VVS-branschen vilket gör oss till ett säkert val för alla arbeten inom området, även stambyte. Givetvis har vi de certifieringar som vi behöver för att utföra arbetet samt är ett auktoriserat VVS-företag. Certifieringarna innefattar Säker Vatten, Heta Arbeten och ID06. För stora projekt som stambyte lämnar vi främst fasta priser i vår offert, på så sätt får du en tydlig bild av vad projektet kommer att kosta.

Vi utför stambyte i Stockholm med Omnejd

Om du behöver ett stambyte Stockholm har du kommit rätt. Vi hjälper dig med allt från planering av projektet till utförandet av stambytet, oavsett hur stort arbetet är. Vår långa erfarenhet garanterar ett väl utfört arbete av hög kvalitet. När du anlitar oss får du alltid en tidsplan att följa. Vårt arbetsområde ligger inom Stockholm och dess närområde. Genom att genomföra ett stambyte i tid förebygger du problem samtidigt som värdet på fastigheten ökar.

Frågor & Svar

Varför ska jag välja Primepipe?

Primepipe har över 40 års erfarenhet inom VVS med en lång lista av referensprojekt.

Vad har ni för certifieringar?

Säker Vatten, Heta Arbeten & ID06.

Erbjuder ni pris per timme eller projekt?

Vi erbjuder både servicetekniker per timme och kan ta fram fasta priser för installations- & serviceprojekt.

Våra referenser

Kontakta oss för offert

6 + 14 =

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Chatta på WhatsApp