Byte av värmeväxlare (VVX)

Startsida > VVX-byte

Vi byter & underhåller fjärrvärmecentraler & värmeväxlare

Många gånger är det bättre att göra ett byte än att försöka reparera din värmeväxlare. Med en ny värmeväxlare får du en ökad driftsäkerhet och dessutom sänkta elkostnader. Centralerna uppgraderas nämligen och moderniseras för att ge en mer effektiv uppvärmning av varmvattnet. Vi har lång erfarenhet av att installera fjärrvärmecentraler och sköter även nedmontering av den gamla.

Tveka inte att kontakta oss när du vill ha ett bra pris på byte av VVX-aggregat. Det kostar ingenting att begära en offert och du binder inte upp dig på någonting. Kontakta oss via telefon, vårt formulär, Whatsapp eller e-post så återkommer vi så snart vi kan. Du kan också anlita oss för andra typer av arbete inom värme, vatten och sanitet, såsom rörläggning. Givetvis lämnar vi garanti på vårt arbete för att du ska känna dig trygg med att anlita oss.

Bli uppringd av en projektledare

Allt om VVX-byte

Byte och underhåll värmeväxlare (VVX)

Förutom byte värmeväxlare erbjuder vi också underhåll av dem. Det är bra att regelbundet underhålla värmeväxlaren i förebyggande syfte, eftersom det då förlänger dess livslängd. Det kan uppstå beläggningar och korrosion på plattorna i en värmeväxlare, vilket ger ett energibortfall. Något som även kan leda till läckage. Med regelbundet underhåll kan du förhindra att avlagringar fastnar vilket gör att packningarna håller tätt och att läckage inte uppstår. Vi underhåller gärna din fjärrvärmecentral åt dig.

Lång erfarenhet av byte av värmeväxlare & undercentraler

Vi på Primepipe har över 40 års erfarenhet inom VVS och även lång erfarenhet inom fjärrvärme. Du som behöver byta undercentral i Stockholm med omnejd kan gärna kontakta oss för prisuppgift. När vi är färdiga med bytet kontrollerar vi givetvis att allting fungerar som det ska. Driftavbrottet är oftast en arbetsdag som mest, oavsett vilken årstid vi utför bytet på.

Hur ofta bör man byta sin värmeväxlare?

Hur ofta du behöver ett VVX-byte varierar men det är allra vanligast att de håller i cirka 25 år. Fördelen med en ny värmeväxlare är bland annat att den ger jämnare temperaturer. En fjärrvärmecentral har vanligtvis två stycken värmeväxlare, som omvandlar energin i fjärrvärmevattnet till varmvatten samt för att värma upp huset. Du kan alltid be oss ta en titt på din fjärrvärmecentral för att kunna avgöra om det är dags för ett byte.

Byta VVX-aggregat i flerbostadshus & BRF

Vi byter fjärrvärmecentraler i alla typer av fastigheter, däribland flerbostadshus och bostadsrättsföreningar. Har ni inte fjärrvärme installerat kan vi hjälpa er att ansluta fastigheten till fjärrvärmenätet och installera fjärrvärmecentraler. Oavsett var i Stockholm med omnejd er fastighet är belägen är vi på Primepipe redo att hjälpa till. Vänta inte för länge så att centralen eller växlaren går sönder eftersom det kan leda till dyra reparationer efter läckage. Anlita oss gärna för ert underhåll också.

Kontakta oss för offert för byte av värmeväxlare och fjärrvärmecentral

Vi på Primepipe har spetskompetens inom svetsning, vilket är nödvändigt för en bra installation av fjärrvärmecentraler. Under många år har vi hjälp såväl privatpersoner som företagare med byte av värmeväxlare och underhåll av fjärrvärmecentraler. Dessutom är vi experter på energieffektivisering, vilket hjälper till att minska driftskostnaderna. När vi byter din värmeväxlare kan du räkna med högkvalitativa produkter såväl som professionell installation. Vi tar oss an såväl stora som små projekt för privatpersoner och företagare.

Frågor & Svar

Varför ska jag välja Primepipe?

Primepipe har över 40 års erfarenhet inom VVS med en lång lista av referensprojekt.

Vad har ni för certifieringar?

Säker Vatten, Heta Arbeten & ID06.

Erbjuder ni pris per timme eller projekt?

Vi erbjuder både servicetekniker per timme och kan ta fram fasta priser för installations- & serviceprojekt.

Våra referenser

Kontakta oss för offert

6 + 11 =

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× Chatta på WhatsApp